Mitä on Personal Training?

Millainen mielikuva sinulla on personal training:ista eli yksilövalmennuksesta?. Osalla on jonkinlainen mielikuva ja osa jo käyttääkin personal training palveluita etenkin  kuntosalilla.

Helposti ajatellaan, että palkkattuaan itselle personal trainerin niin tulokset tulevat itsestään. Personal trainerin palkkaaminen ei ole oikotie tuloksien saavuttamiselle eikä valmentaja ole ihmeiden tekijä. Vaikka palkkaisitkin personal trainerin niin sinun pitää itse olla motivoitunuts tekemään työn tuloksiesi eteen. Ei pelkästään riitä, että treenaat vain silloin, kun sinulla on sovittu treenit personal trainerin kanssa. Vaan sinun pitää itse tehdä työ tapaamisten välissäkin.  Personal trainer on kuitenkin tukenasi koko prosessin ajan ja häneltä pystyy kysymään apua tapaamisten välissä.

Personal trainer  auttaa sinua, motivoi, suunnittelee kausi- ja harjoitussunnittelmat sinulle ja sinun tavoitteeseesi sopiviksi, varmistaa harjoittelun turvallisuuden, kuuntelee huolesi ja yhdessä suunnittelette, miten toteutatte  tavoitteisiin pääsemistä.  Saat paljon enemmän sisältöä treenaamiseen kuin yksin tehdessäsi. Lisäksi saat tukea sekä motivointia myös ulkoapäin, valmentajaltasi.

Tavoitteisiin yleensä pääsee helpommin yhdessä kuin yksin.

Halu muutokseen on lähdettävä itsestäsi ja personal trainer antaa sinulle työkalut muutoksien toteuttamiseen.

Yleensä personal trainer -toiminta yhdistetään pelkästään kuntosaleille. Valmennuksen ei tarvitse tapahtua kuntosalilla ollenkaan, jos se ei ole asiakkaalle mielekästä. Itse haluan löytää asiakkaan kanssa hänelle sopivan liikuntamuodon, jota hänen on helppo ylläpitää loppuelämän ja josta asiakas nauttii. Minä en halua rajoittaa valmennustani pelkästään kuntosalille, koska tiedän että kaikki ei siellä tykkää käydä. Harjoittelu mahdollisuuksia on niin paljon, harjoitella pystyy esim. ulkona, kotona ja uimahalleissakin.

Tärkein asia asiakkaan näkökulmasta on valita itselleen personal trainer, jonka kanssa kemiat toimivat. Näin on helpompi rakentaa luottamussuhdetta, jolloin asiakas pystyy avautumaan valmentajalle ja näin saa  valmennuksesta enemmän irti.

Oletko miettinyt personal trainerin hankintaan? Tarvitsetko apua tavoitteisiin pääsemisessä? Jos personal trainerin hankinta mietityttää niin varaa veloitukseton alkukartoitus ja katsotaan yhdessä, miten voisin auttaa sinua tavoitteidesi pääsemiseen!