Kokemuksiani Jasminin Pienryhmävalmennuksesta

Kiinnostuin pienryhmävalmennuksesta, sillä halusin liikkua monipuolisemmin ja saada lisää energiaa arkeen. Olin käynyt jonkun verran salilla, mutta tuntui, etten osannut tekniikoita kunnolla tai muutenkaan tiennyt miten treenataan tehokkaasti. Salilla käyminen ahdisti. Valmennusta aloittaessa kävin todella paljon ryhmäliikuntatunneilla ja muuten nautin kyllä liikunnasta. Tapasin Jasminin ensimmäisen kerran alkukartoituksessa ja minulle tuli heti tunne siitä, että Jasmin sai heti kiinni siitä, mikä tavoitteeni on. Välittömästi tuli sellainen olo, että minut kohdattiin yksilönä ja haluttiin auttaa haasteissani eteenpäin. Tapaamisen jälkeen olin varma siitä, että pienryhmävalmennus sopii minulle.

Valmentajana Jasmin on todella ammattitaitoinen, kannustava ja positiivinen. Yhteisissä treeneissä oli tekemisen meininki, mutta samalla todella hauska ja miellyttävä tunnelma. Liikunnan ilo motivoi itseäni ja oli huippua, että treenit olivat tehokkaita, mutta niitä ei tehty hampaat irvessä. Koin, että tasoni treeneissä otettiin hyvin huomioon: ohjeita liikkeiden tekoon tuli sopivalla tahdilla. Tekniikat opeteltiin tekemään turvallisesti ja valmennuksen edetessä tuli lisää vinkkejä tekniikan hiomiseen vähitellen. Koska ryhmä oli pieni, yksilöllistä palautetta sai paljon. Treeniohjelmat olivat sopivan haastavia ja yhteiset treenit madalsivat kynnystä lähteä myös itsekseen salille.

Sain vinkkejä eri liikuntaharrastuksien yhdistämiseen siten, että treenikalenteri pysyy fiksuna. Tämä auttoi paljon omissa tavoitteissani. Oli myös hienoa huomata, että salitreeneistä sai paljon hyötyä ilman, että siellä tarvitsee käydä joka päivä.

Hyvinvointi otettiin huomioon todella kokonaisvaltaisesti. Treenin lisäksi valmennuksessa sain vinkkejä myös esimerkiksi ruokavalioon liittyen sekä tehtäviä, joissa saatettiin kiinnittää huomiota vaikkapa arkiaktiivisuuteen. Itselläni etätyöarki tuo omat haasteensa hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja se otettiin hyvin huomioon. Valmennuksessa oli käytössä FirstBeat-mittaukset, joista sai dataa hyvinvointiin liittyen. Mittaustulokset auttoivat hahmottamaan, miten arjessa jaksamista saa parannettua tauottamalla työpäiviä tai vaikkapa kuuntelemalla omaa kehoa treenien suhteen.

Olen iloinen, että lähdin mukaan, sillä valmennuksesta sain juuri sitä mitä toivoinkin. Viikottainen treeniohjelmani on valmennuksen jälkeen monipuolisempi ja siinä on tilaa myös palautumiselle. Olen saanut lisää voimaa ja liikkuvuutta – ja mikä parasta, salille lähtö ei enää ahdista. Omaan tekemiseen luottaa enemmän ja salitreenit tuntuvat kivalta. Olen todella kiitollinen opeista ja motivaatiosta mitä sain valmennuksen aikana.

Heli Sivula